Kakvim glupostima Dodik zamajava Srbe: Tužit će Schmidt-a u Njemačkoj za lažno predstavljanje, i to će platiti našim parama

0

“Republika Srpska je angažirala pravni tim da podnese tužbu u Njemačkoj protiv Christiana Schmidta “za lažno predstavljanje i štetno djelovanje u BiH”, napisao je na svom Twitter profilu Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

Dodik je naveo da je tim već počinje prikupljati dokaze koje će dostaviti uz tužbu.

Dodik je još u novembru protekle godine kazao kako će bh. entitet Republika Srpska naći mehanizme da tuži Christiana Schmidta u Njemačkoj za lažno predstavljanje.

Podsjećamo, Dodik je protekle godine najavio i podizanje krivične prijave u Austriji protiv tadašnjeg visokog predstavnika međunarodne zajednice Valentina Inzka kada mu istekne mandat u BiH.

“Valentin Inzko je već odavno trebalo da se vrati kući. Nadam se da mu je kod kuće ljepše nego u BiH. Ne vjerujem da je on loš čovjek, ali je loš visoki predstavnik. On je nametao zakone“, rekao je Dodik za bečki dnevnik “Presse”. Odgovarajući na pitanje pred kojim će sudovima podnijeti tužbu protiv međunarodnih predstavnika, Dodik je objasnio da se time bave advokati.

Također, ranije je Dodik prijetio i tužbom protiv visokog predstavnika Paddy Ashdowna, od čega, naravno, nije bilo ništa.