18.04.2024.
HomeNovostiKako su se "našli" seljački premijer i seoski malinar: Ime "Srebrena malina"...

Kako su se “našli” seljački premijer i seoski malinar: Ime “Srebrena malina” zvučalo mi je egzotično

Novalić je kazao da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dala dozvolu za nabavku medicinske opreme, bez ključnih detalja koje je trebala da odredi struka. Kako kaže, Vlada nije servisirala ponudu Srebrene maline, nego je ona samo proslijedila Zavodu za javno zdravstvo.

“Da je Srebrena malina dobila posao saznao iz medija. Na tim ponudama u Vladi, kad sam kratko pogledao, meni je zapelo za oko naziv ‘Srebrena malina’ – jako egzotičan naziv za nabavku respiratora. Kad sam vidio da su oni jedini ponudili nabavku tamo je bila fotografija dvostrukog respiratora za kliničku upotrebu i sa tom percepcijom sam došao na aerodrom i rekao da su to dvostruki respiratori. To je bila moja zabluda”, rekao je Novalić u Dnevniku D.

On je dodao da ne zna kada je i ko promijenio taj aparat za drugi koji je ima mnogo manje performanse za iste pare.

“E to nek se istraži i ko je kriv nek odgovara”, kaže Novalić.

Fadil Novalić i Fikret Hodžić, ruralne su provenijencije, u narodu poznati kao seljački, a vrlo često i hodžinski premijer, te seoski malinar. Seljačka posla, reklo bi se. Da, ali nas skupo koštaju…

Također, Novalić je kazao da je uloga sada već bivšeg savjetnika Hasana Ganibegovića u vezi sa nabavkom respiratora nikakva bez obzira što je on pod istragom.

Ganibegović je došao u fokus javnosti 10. maja kada je objavljena fotografija na kojoj se vidi da se na Ilidži sastao s advokatom Fahrudina Solaka Kadrijom Kolićem i Fikretom Hodžićem.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti