Kako “Mali Peđa” zamišlja svijet: Kojović bi da upravlja Tuzlanskim kantonom na “daljinski”, samo ne zna da li će preko Bešlagića, ili preko Karadžina?

0

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, govorio je u intervjuu za N1, između ostalog i  o  dešavanjima u Tuzlanskom kantonu. Evo kako “Mali Peđa” zamišlja svijet. Htio bi upravljati Tuzlanskim kantonom “na daljinski”. Samo još ne zna da li je to preko isluženog Selima Bešlagića ili dezorijentiranog kvazi eksperta Zvjezdana Karadžina. Evo šta je “Mali Peđa” rekao:

“Nakon što je 18 zastupnika tuzlanske kantonalne Skupštine stavilo svoje potpise za smjenu SDA Vlade, jasno je da ta vlada izgubila povjerenje i da je, kako kažete, pala. Pokušaji da se pozivanjem na vitalni etnički interes na različita tumačenja odredbi Poslovnika i slično za koji dan, sedmicu ili mjesec produži njen život su ne samo uzaludni nego i štetni po interese Tuzlanskog kantona, pogotovo u okolnostima u kojima se Tuzla i cijela BiH nalaze zbog pandemije.

Vlada, a to se podjednako odnosi i na Vijeće ministara i na entitetske, a naravno i na kantonalne vlade, koja više nema podršku skupštinske ili parlamentarne većine, nije u poziciji da upravlja, da donosi odluke i, u skladu s demokratskim principima, treba da se povuče. Ovakvo očajničko opiranje tom jednostavnom demokratskom postulatu služi isključivo kupovini vremena kako bi se dala šansa metodama “a la Asim” i na taj način pokušala dobiti na demokratski način već izgubljena politička bitka” – rekao je, između ostalog Kojović za N1.

Foto: Tuzlalive