Kako je Romana – pjevačica sa Balkana, zajedno sa svojim partnerom – pljačkala bankomate po Australiji

0

Prašina koja se podigla kada je kao bomba odjeknula vijest da je Romana Panić uhapšena zbog pljačke bankomata u Brisbaneu u Australiji sa dečkom Filipom Mrkajićem i dalje se ne spušta.

Pjevačica i njen izabranik su na kraju priznali djelo, zbog čega su osuđeni ona na godinu dana, a on na godinu i pol dana zatvora. Kurir je došao u posjed sudskog izvještaja. U ovom zvaničnom dokumentu stoje detalji saslušanja nekadašnje pop zvezde i sina poznatog beogradskog zlatara, kao i presuda.

U sudskom izvještaju navedeno je da je u pjevačicinoj tašni u trenutku hapšenja pronađeno 5.000 australijskih dolara. U tom trenutku Romana je policiji rekla da ne zna o čemu se radi i da joj je taj novac dao Filip. Međutim, organi reda su joj odmah predočili da je u pitanju lažna izjava.

Naime, njen telefon je izvjesno vrijeme bio prisluškivan, a pretresom aparata policija, koja je inače pratila pjevačicu i njenog partnera, našli su prepiske sa ženom od koje je Panićeva nabavila aparaturu za pljačku bankomata – čitač za kartice s magnetnom trakom. Ta žena je saslušana i potvrdila da su Romana i Filip dolazili kod nje da preuzmu taj uređaj.

Ona je priznala da je naručila čitač kartica, jer je znala da je Romana poznata pjevačica i mislila je da je htjela da održi nastup u Australiji i da naplaćuje karte preko tog uređaja. U izvještaju se napominje i da je Romana sa Filipom u Australiju ušla 8. februara, a viza im je istekla 8. juna. Stigli su u Brisbane preko Melbournea. Imali su turističke vize kako bi navodno putovali po Australiji jer su željeli, kako su naveli, da obiđu jednu tako lijepu i uređenu zemlju.

Njih dvoje su ubrzo ostali bez novca, pa su se povezali s ljudima iz Istočne Evrope i krenuli da pljačkaju bankomate. Posebno je naznačeno da je taj sistem preko kojeg su oni vršili prevaru toliko sofisticiran da nekoliko nedjelja nije bilo primjetno da je instaliran. Romana i njen partner su se žalili da su im kazne previsoke, ali to nije utjecalo na odluku suda.