Kako je poslovati s Dodikom: Firma koja je zatvorila tvornicu u Laktašima sada rasprodaje i opremu, ostao je samo gorak osmijeh na ambalaži

0

Kompanija “Marbo”, koja je zatvorila svoj pogon u Laktašima, oglasila je prodaju polovne agroopreme i to prikupljanjem zatvorenih pisanih ponuda.

Podsjećamo, kompanija “PepsiCo”, krajem prošle godine ugasila je svu proizvodnju u svojoj fabrici čipsa “Marbo” u Laktašima.

U javnom pozivu za prodaju polovne agroopreme zbog zatvaranja “Marbo” fabrike u Laktašima stoji da pravo učešća imaju sva zainteresovana pravna i fizička lica koja imaju registrovanu firmu.

– Prodaja se vrši po principu viđeno – kupljeno i neće se primati nikakve reklamacije koje se odnose na kvalitet i ostale karakteristike predmeta prodaje. Zainteresovana lica obavezna su da svoje pismene ponude sa kompletnom dokumentacijom dostave do 26. maja 2022. godine, u zapečaćenoj koverti sa naznakom: “Ponuda za otkup polovne agroopreme” – navodi se u javnom pozivu.

Između ostalog, prodaju se sistem za navodnjavanje, traktori, prskalice, kombajni, sadilica, freze i još mnogo toga.

Među 52 polovne mašine, najskuplji je traktor tipa John Deere, koji košta 48.990 KM bez PDV-a, a zatim slijedi traktor zetor super M 98 tip 162 45, sa cijenom od 25.400 KM bez PDV-a, te kombajn, čija je cijena 23.010 KM bez PDV-a.

U Javnom pozivu ističe se da se ponuda smatra blagovremenom ako je prodavcu prispjela najkasnije do 13 sati 27. maja 2022. godine, bez obzira na način na koji je poslana.

– Otvaranje ponuda je javno i izvršiće se istog dana po isteku roka za dostavljanje ponuda. Neblagovremene, nezapečaćene i nekompletne ponude, kao i ponude koje nisu u skladu sa oglasom, neće biti razmatrane. Izbor i proglašenje pobjednika će se izvršiti po kriterijumu ukupne najviše ponuđene cijene. Pobjednik, kao i svi ostali ponuđači, biće pisanim putem obaviješteni o rezultatima, a najkasnije do 5. juna 2022. godine do 14 časova – piše u javnom pozivu.

Dalje se navodi da se oprema prodaje u viđenom stanju bez prava kupca na reklamacije.

– Učesnik koji ponudi najvišu cijenu biće obaviješten da je u roku od dvije nedelje po prijemu obavještenja dužan uplatiti kupoprodajnu cijenu i da preuzme opremu – zaključuje se u javnom pozivu.

Kako su naveli iz ove kompanije ranije, proizvodnju iz Laktaša sele u opštinu Bački Petrovac, u Srbiji, koja će postati regionalni proizvodni centar kompanije “PepsiCo” za područje zapadnog Balkana.

Operacije u BiH će podrazumijevati 32 zaposlena u Laktašima, dok će ostalih 124 dobiti otpremnine na osnovu socijalnog programa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here