Kako je poginuo slovenački konzul u Banja Luci?

0

U saobraćajnoj nesreći na banjalučkom Bulevaru Petra Bojovića poginuo je slovenački konzul u Banjaluci Marijan Ristić, javljaju mediji iz RS-a.

Nesreća se, kako smo već objavili dogodila oko 18.40 sati. Iz banjalučkog Tužilaštva danas je saopćeno da je smrtno stradao državljanin Slovenije Marijan Ristić (1960), a da se za upravljačem Golfa se nalazio Sergej Miljković (1999) iz Banje Luke.

Uviđaj na mjestu nesreće obavio je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Branko Bjelajac zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banja Luka.

Očevici su, podsjećamo, ispričali da je do nesreće došlo nakon što je vozač Golfa, koji se kretao neprilagođenom brzinom, izgubio kontrolu nad automobilom koji je izletio sa ceste te s leđa udario u pješaka na trotoaru. No, kako zaista došlo do nesreće, biće poznato po okončanju istražnih radnji.

Iz Tužilaštva ističu da je tužilac naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kao i vještačenja, na utvrđivanju svih okolnosti saobraćajne nezgode.

“Naložena je i obdukcija tijela stradalog, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske”, naveli su iz Tužilaštva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here