Kada Vučić komanduje: Slovo Z na vozilima, policajac iz Srbije i kačketi po uzoru na Belivuka među demonstrantima na Kosovu

0

U ponedjeljak je na sjeveru Kosova došlo do sukoba između Srba i pripadnika KFOR-a. Kosovski mediji prenose kako je nekolicina napadača na kapama nosila oznake koje se povezuju sa ozloglašenim Veljkom Belivukom.

Demonstranti su u više navrata izvršili napade na pripadnike KFOR-a i kosovskih snaga sigurnosti, koristeći između ostalog i palice te bacajući zapaljive naprave.

Foto: Demokracia.com

Foto: Demokracia.com

Kape kod nekolicine demonstranata su bile identične kapi koju je nosio Veljko Belivuk kojem se u Beogradu sudi zbog niza krivičnih djela koja uključuju izrazito brutalna ubistva.

Na nekoliko vozila KFOR-a ispisano je slovo Z koje je postalo simbol ruske agresije na Ukrajinu i koje pristalice Rusije ispisuju u znak podrške.

Foto: Demokracia.com

Foto: Demokracia.com

Također, na fotografijama je kako prenosi kosovski Telegrafi primjećen policajac Dragan Šmigić kako palicom napada vojnike. Sumnja se da je Šmigić policajac iz gradića Rudare u Srbiji.