01.03.2024.
HomeSportKada Aidaga kadrovira - FK Sloboda: RSD Sloboda nam je smanjio tranšu

Kada Aidaga kadrovira – FK Sloboda: RSD Sloboda nam je smanjio tranšu

Niko se nije prijavio na Javni poziv za izbor i imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora FK Sloboda Tuzla. Potvrdio je ovo za Faktor predsjednik Skupštine Crveno-crnih Aleksandar Jović.

Niko se nije prijavio. Treba da se zakaže Skupština koja će vjerovatno biti u zadnjoj trećini januara. Statut već odavno predviđa da u ovakvim okolnostima Skupština preuzima nadležnosti Upravnog odbora – kazao je Jović.

On ističe da su Statutom kluba predviđene ovlasti Upravnog odbora.

U situaciji kada nema Upravnog odbora, Skupština preuzima ovlasti. Isto je i kada nema Skupštine, Upravni odbor može preuzeti njene ovlasti – dodaje Jović i naglašava da je takav scenario već viđen tokom ljeta 2023., kada je Senad Mujkanović preuzeo predsjedničko kormilo 4. jula, a da je tek poslije, 26. jula, formirana Skupština” – rekao je on.

Dodao je da će na Skupštini vjerovatno raspisati konkurs, koji će trajati do popune.

Isplatili smo platu igračima, uposlenicima, platili smo PDV i kaznu za PDV, isplatili pet plata ženskom timu koji je doveden do ivice humanitarne krize. Imamo plan priprema i funkcioniramo najnormalnije” – ističe Jović.

Sloboda će pripreme za drugu polusezonu obaviti u Tuzli, etno selu Stanišići i Međugorju.

U 2022. Sloboda je dobila 950.000 KM, 2023. 695.000 KM. RSD Sloboda nam je smanjio tranšu. Prošle godine su nam uzeli 100.000 KM, namjenskih sredstava za ženski klub, a sad su smanjili za 95.000 KM” – dodao je Jović.

Sloboda je na polusezoni lider Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti