15.07.2024.
HomeNovostiKad čovjek voli ženu, šalje joj selam preko stranke: "Čestitam ti Sebija..što...

Kad čovjek voli ženu, šalje joj selam preko stranke: “Čestitam ti Sebija..što ste rastjerali lopove i lijenčine i uveli rad, red i disiplinu!” (VIDEO)

Na društvenim mrežama kruži video isječak govora predsjenika SDA Bakira Izetbegovića na kojem on pozdravlja svoju suprugu Sebiju i čestitat joj, kako je rekao, što je rastjerala lijenčine i lopove i uvela red, rad i disciplinu na Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Kao da mu je Armin Hamzić replicirao svojom kolumnom objaljenom na portalu PRESS ustvrdivši da generalna direktorica KCUS-a nema pravo moralizirati o radu ljekara u privatnim ordinacijama sve dok i sama radi “privatno”.

„Za razliku od ljekara koji poslije radnog vremena primaju pacijente u privatnim ordinacijama – naravno za novčanu naknadu jer privatna ordinacija nije humanitarna organizacija – direktorica KCUS-a u toku radnog vremena gradi političku karijeru i odlazi na skupove SDA“, piše Hamzić.

„Neki ljekari biraju da slobodno vrijeme iskoriste za dodatni rad s pacijentima u privatnim ordinacijama, a drugi slobodno vrijeme koriste za izgradnju političke karijere. Ovi prvi to rade kako bi zaradili dodatni novac, a ovi drugi kako bi ostvarili moć.

Eklantan primjer “ovih drugih” je direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović koja već godinama vodi zdravstvene ustanove – prvo Opštu bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, a onda KCUS – i uporedo gradi političku karijeru. Broj stranačkih aktivnosti koje je izvršila u toku radnog vremena tj. dok je trebala biti u Opštoj bolnici ili KCUS-u ne može se ni izbrojati.

Za vrijeme predizborne kampanje 2018. godine čak je u pratnji drugih ljekara KCUS-a marširala centrom Sarajeva i družila se s članovima SDA. I to sve u periodu dok je trebala biti na KCUS-u, osim ako nije uzela godišnji što je u svakom slučaju sporno jer kampanja ne može biti važnija od pacijenata. Generalna direktorica pojavila se i na novogodišnjoj konferenciji SDA 30. decembra 2019. godine u pratnji direktorice Instituta za naučno istraživački razvoj KCUS-a Enre Suljić. Konferencija je održana u ponedjeljak u 11 sati.

U ovom momentu Sebija Izetbegović je potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, a donedavno je bila i zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Ostavku na dužnost zastupnice je podnijela, ko biva, da se može boriti s pandemijom koronavirusa. Ipak s mjesta potpredsjednice Kantonalnog odbora SDA Sarajevo nije se povukla i nema se namjeru povući. Izabrana je i za članicu Kadrovske komisije SDA Sarajevo gdje gubi dosta vremena na postavljanje kadrova u svim resorima.

Sebija Izetbegović bila je predsjednica Odbora za zdravstvo SDA, članica Savjeta za nauku i umjetnost Univerziteta u Sarajevu (UNSA), od 2011. do 2013. godine članica Upravnog odbora KCUS-a, članica Upravljačkog odbora za realizaciju Akcionog plana informatizacije zdravstva u Kantonu Sarajevo i članica Etičkog komiteta Ljekarske komore Kantona Sarajevo u dva mandata (2002.-2009. godine).

I što bi rekli: “Zaista je nevjerovatno kako je Izetbegović uspijevala voditi Opću bolnicu i KCUS te istovremeno obavljati brojne političke funkcije“, obrazložio je Hamzić svoje stavove.

Tekst: The Bosnia times, Video: Avaz TV

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti