21.07.2024.
HomeNovostiHrvatska: Navijački huligani opet bi da se tuku na auto putu

Hrvatska: Navijački huligani opet bi da se tuku na auto putu

Između čvorova Gospić i Gornja Ploča na autocesti A1 kod odmorišta Jadova u smjeru Zagreba privremeno je zaustavljen promet zbog incidenta s navijačima, a kolona je 9 kilometara, izvijestio je HAK.

MUP je na Twitteru objavio da su iza 15 sati kod odmorišta Jadova gostujući navijači Hajduka koji su se kretali prema Zagrebu i Osijeku izašli iz svojih vozila maskirani kacigama i odjećom te zaustavili promet.

Mogući povod je, kako su naveli, sukob s navijačima Dinama koji su putovali na gostovanje protiv Šibenika na Šubićevac.

Iza 16 sati HAK je izvijestio da je promet tom dionicom ponovno pušten, ali i dalje se vozi u dužoj koloni.

Podsjetimo, mnogo teži i sukob navijača s policijom dogodio se krajem svibnja, kada se kolona navijača Hajduka iznenada zaustavila na A1 na odmorištu Desinec prema Splitu te su pripadnici Torcide krenuli u agresivni napad na 16 policajaca koji su bili tamo, uz uporabu raznih predmeta, a bačena je i zapaljena baklja u blizini benzinske crpke.

Napad je, kako su tada izvijestili iz policije, bio agresivan, a policajci su napadnuti palicama, bocama, kamenjem, lancima i drugim sredstvima. Kada se nisu smirili na naredbe, policajci su pucali kako bi dozovali pomoć i kao upozorenje navijačima da prestanu s napadom.

image

Neredi na autocesti  MUP

Nakon tog sukoba pritvorena su 42 navijača Hajduka, 31 punoljetni muškarac i 11 mlađih punoljetnika. U sukobu je ozlijeđeno 20 policajaca i 14 osumnjičenika, a četiri navijača su propucana kada je policija, kako je utvrđeno, opravdano upotrijebila vatreno oružje.

Utakmica Osijeka i Hajduka događaj visokog rizika

Utakmica Hrvatske nogometne lige između NK Osijek i HNK Hajduk, koja se u nedjelju navečer igra na stadionu Gradski vrt u Osijeku, proglašena je utakmicom visokog rizika, izvijestili su danas iz Ravnateljstva policije i osječko-baranjske Policijske uprave.

Utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika te će policija, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, poduzimati mjere iz svoje nadležnosti, priopćeno je iz Ravnateljstva policije.

Pozivanju navijače na poštivanje Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, a na ulazima u stadion zaštitarska služba provodit će sigurnosne provjere.

Podsjećaju kao je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, uz ostalo, zabranjeno unošenje alkoholnih pića i droga, unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja.

Policija ističe kako je zabranjeno unošenje i isticanje transparenata, zastava na kojima se tekstom, slikom, znakom ili drugim obilježjem iskazuje i potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti. Zabranjeno je i pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje.

Policija će na dan odigravanja utakmice, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje te javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima. Ujedno poziva navijače da poštuju upute i pravila organizatora te upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu.

(Hina)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti