Još jedna blamaža Čovićevog najodanijeg poltrona: Zoran Tomić uzdiže svog stranačkog šefa, a spušta Plenkovića

0

Da je Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru, intelektualna alfa i omega i prvi čovjek od povjerenja šefa HDZ-a BiH Dragana Čovića, bilo je jasno još od njegovog neslavnog povratka iz Zagreba u Mostar. Svjedoče tome brojni zajednički sastanci, skupovi, ali i projekti koje izdašno finansiraju građani Republike Hrvatske, a koje na kraju koriste perjanice Čovićevog HDZ-a BiH. No, o milionskim sredstvima namijenjenim za Hrvate BiH, a koji uglavnom završavaju u rukama probranih Čovićevih ljudi, nećemo ovom prilikom.

Ovog puta ćemo malo o sujeti gospodina „legitimnog“ i podilaženju njegovih najodanijih ljudi, a što gospodin rektor Zoran Tomić i jeste.

Najnovijoj blamaži svjedočili smo jučer gledajući početne kadrove TV prijenosa konferencije u Neumu.

„Poštovane dame i gospodo, čast mi je pozdraviti vas na Međunarodno-stručnoj konferenciji ‘Transformacijski potencijal euroatlantskih procesa u Bosni i Hercegovini’“, započeo je uvodni govor rektor mostarskog Sveučilišta Zoran Tomić.

Nakon pozdrava i zahvale na sudjelovanju uglednim gostima i ambasadorima, Zoran Tomić je kazao:

„Čast mi je pozdraviti predsjednika Vlade Republike Hrvatske, magistra Andreja Plenkovića, prijatelja Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda i građana, doktora Gordana Grlića Radmana, ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske, te akademika Dragana Čovića, dopredsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH“, kazao je Tomić.

Ništa ovdje ne bi bilo sporno da skandal oko dodjele titule počasnog akademika, koju je Čoviću u Zagrebu uručio njegov prijatelj, rektor Damir Boras, inače u znak zahvalnosti i nositelj ‘Večernjakovog pečata’, nije snažno odjeknuo u cijeloj regiji.

Tomić dobro zna gdje je Čović najtanji, jer je i lider HDZ-a BiH neko vrijeme insistirao na tome da ga u javnosti oslovljavaju titulom akademika.

Reklo bi se, ovako nešto ima još samo u Sjevernoj Koreji, ali su nas snimci iz Neuma još jednom uvjerili u suprotno.