18.05.2024.
HomeNovostiSporna diploma kandidata za doministra sigurnosti BiH: "Poplava odnijela dioplomu" iz škole...

Sporna diploma kandidata za doministra sigurnosti BiH: “Poplava odnijela dioplomu” iz škole u Tuzli

Kandidatura Vladimira Mijatovića iz Zvornika za zamjenika ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine, člana Glavnog odbora Socijalističke partije RS-a, prema saznanjima Faktora, mogla bi biti sporna.

Prema informacijama do kojih smo nezvanično došli iz izvora bliskih Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), sporna je diploma više škole koju je Mijatović završio 1997. godine u Tuzli.

Tokom provjera je utvrđeno da ga nema u evidencijama ove škole, a što je on, kako smo saznali “pravdao” time što je, navodno, “bila neka poplava koja je odnijela dosjee”.

SIPA je rezultate provjere dostavila novoimenovanom predsjedavajućem Vijeća ministara Zoranu Tegeltiji.

Na jutrošnjoj sjednici Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o ovome nije bilo govora jer navodno članovi Komisije o tome nisu bili upoznati.

Dragan Mektić, odlazeći ministar sigurnosti BiH, prije nekoliko dana je na svom Twitteru objavio kako Mijatović neće proći provjere u SIPA-i.

– Prema mojim informacijama, kandidat za zamjenika ministra sigurnosti Vladimir Mijatović neće proći provjeru jer mu je sporna diploma srednje škole – napisao je Mektić na svom Twitteru.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti