18.07.2024.
HomeNovostiJoš jedan napad na prostorije Žena u crnom u Beogradu

Još jedan napad na prostorije Žena u crnom u Beogradu

Nepoznati muškarac je, predstavljajući se kao poštar, u utorak ušao u zgradu u kojoj se nalaze prostorije Žena u crnom u Beogradu i prosuo crvenu farbu po ulaznim vratima i po stepeništu, saopštila je ta nevladina organizacija.

„Napad se desio u kontekstu obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici i brojnih aktivnosti koje su Žene u crnom organizovale u prethodna dva dana“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je to u proteklih godinu dana još jedan u nizu napada kako na prostorije, tako i na aktivistkinje i aktiviste Žena u crnom, a kontekst u kome se napad desio je klima nekažnjivosti koju širi i održava vladajući režim u Srbiji, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, kako na nivou države, tako i na nivou društva.

„Smatramo da iza ovog napada, koji je izveo nepoznati počinilac, legitimišu državne institucije koje dozvoljavaju i doziraju nasilje nad svima onima na koje gledaju kao na političke neistomišljenike“, navodi se u saopštenju.

Upozorava se da će, ukoliko nadležne institucije i ovog puta ne učine ništa kako bi se napadač identifikovao, a potom i procesuirao, svojim nečinjenjem još jednom pokazati da zatvaraju oči na nasilje kome su Žene u crnom izložene po ko zna koji put, ali i ohrabriti i podstaći nove napade.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti