13.04.2024.
HomeNovostiJelena Trivić nikad oštrija: "Od skorojevića kakav je Dodik, teško je bilo...

Jelena Trivić nikad oštrija: “Od skorojevića kakav je Dodik, teško je bilo za očekivati da se izdigne iznad provincijskog spletkaroša”

“Milorad Dodik falsifikovao je beskrupulozno izbornu volju naroda na opštim izborima održanim 2022. godine i, uz pomoć pojedinih zapadnih centara moći, tom rijetko viđenom i drskom prevarom bukvalno oteo funkciju predsjednika Republike Srpske”, izjavila je predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić, reagujući na Dodikove izjave tokom današnje pres- konferencije.

Na taj način je, kaže ona, tu funkciju potpuno bagatelisao, što je i bio cilj onih koji su ga nametnuli.

“Prije toga, pretvorio je sve institucije Republike Srpske u praznu formu, predajući njihovu suštinu u ruke klijentelističke mreže kojom upravlja i koja, bez milosti, otima sve što očima vidi. Nakon što je, izbornom prevarom gigantskih razmjera, oteo funkciju, nastavio je sa rušenjem Srpske i progonom naroda iz nje. Sve to malo je pohlepnom Dodiku koji je samo svoj i kojeg zanima isključivo lični interes, pa se proglasio i državnikom”, navela je Trivić i dodala:

“Kojeg li cinizma – lažni predsjednik je, prema sopstvenim riječima, navodni državnik, iako je tek teški politički gubitnik koji neistinama pokušava prikriti svima poodavno jasnu činjenicu da je spreman na sve kako bi se uspio održati na vlasti i definitvno poništiti Republiku Srpsku.”

“Od lažnog predsjednika, još lažnijeg državnika pa do provincijskog spletkaroša vrlo je kratak put, a Dodik je najbolji primjer za to. Od skorojevića, kakav je Dodik, teško je bilo za očekivati da se ikad, ma koga vidio ili sreo, izdigne iznad provincijskog spletkaroša i, bar na trenutak, zaustavi mlin laži kojim melje već dvije decenije”, navela je.

Na kraju, posebno bih, kako kaže, upozorila sve one koji dođu u situaciju da se rukuju sa Dodikom – neophodno je da, nakon tog po njih opasnog akta, obavezno prebroje prste na sopstvenoj ruci.

“Da ne bude kako nisam na vrijeme ukazala na tu opaku naviku Dodika, koji čak ni u sopstvenoj glavi nije ni predsjednik, još manje državnik, već prestravljeni provincijski spletkaroš čije laži nikoga više ne mogu na bilo koji način iznenaditi. Ponajmanje mene koja sebi nikada ne bih dozvolila da se rukujem sa Dodikom”, zaključila je Trivić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti