21.07.2024.
HomeNovostiJednomjesečni pritvor za "tuzlanskog revolveraša" Elvisa Selimovića zbog nasilničkog ponašanja i ugrožavanja...

Jednomjesečni pritvor za “tuzlanskog revolveraša” Elvisa Selimovića zbog nasilničkog ponašanja i ugrožavanja sigurnosti

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Elvisa Selimovića (42) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je u sticaju počinio krivična djela nasilničko ponašanje, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje i ugrožavanje sigurnosti.

Selimović je osumnjičen da je u Tuzli 8. juna 2024. godine naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem u alkoholisanom stanju ugrožavao mir građana i pri tome pričinio štetu na jednom servisu za automobile, jednom automobilu a načinom vožnje automobila po gradu ugrožavao druge učesnike u saobraćaju. Također, osumnjičen je i da se oglušio o jasne naredbe policijskih službenika prilikom njihove intervencije po prijavi građana, te je bježao i prijetio policajcima, a dan prije ovih događaja je koristeći viber uputio ozbiljne prijetnje jednom muškarcu i njegovoj supruzi.

Osumnjičenog su tokom iste noći lišili slobode pripadnici Jednice policije za specijalnu podršku MUP-a TK. Istražiteljii Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla su obavili uviđaj na terenu, potrebne pretrese, te su nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, osumnjičenog predali u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Selimovića, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti