Jednomjesečni pritvor za Harisa Haračića

0

Kantonalni sud Tuzla je prihvatio prijedlog postupajućeg tužitelja i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Harisa Haračića (22) iz Teočaka, zbog postojanja osnovane sumnje da je na okrutan i bezobziran način počinio krivična djela ubistvo i pokušaj ubistva.

Podsjećamo, Haračić je osumnjičen da je 23. decembra 2020. godine oko 23 sata provalio u porodičnu kuću starijeg bračnog para u Teočaku i bezobzirnim nasilničkim ponašanjem supružnicima, koje je zatekao na spavanju, nanio veći broj ubodnih rana oštrim predmetom, kao i brojne povrede udarcima rukama po glavi i cijelom tijelu. Od posljedica povreda sedamedesettrogodišnja H.DŽ.  je preminula u UKC-u Tuzla, dok je njen suprug, sedamdesetsedmogodišnji M.DŽ. teško povrijeđen i nalazi se na Odjelu intenzivne njege Klinike za neurohirurugiju UKC-a Tuzla.

Žena starije životne dobi jutros je preminula u UKC Tuzla, a njen suprug je uslijed zadobijenih povreda zadržan na liječenju. Jedna osoba je uhapšena za koju se osnovano sumnja da je sinoć provalila u njihovu porodičnu kuću u Teočaku i nanijela im teške povrede.  ”Oko 23:10 sati…

Pripadnici Policijske stanice Teočak su osumnjičenog lišili slobode nedugo nakon izvršenog zločina. Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK-a.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat  u nadležnost Tužiteljstva.

Po naredbi tužitelja obavljaju  se vještačenja, a u toku su i  druge istražne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ove događaje.