Jedno priča, drugo radi: Kako je Selim Bešlagić pogazio sve što je obećavao?

0

“Ekspert” za kreč, beton i bitumen – Selim Bešlagić u posljednjih mjeseci zbunjuje javnost. Jedno priča – drugo radi.

Smjenjujući prethodnu Vladu, Bešlagić je postao glavni “bojovnik” i “glasnogovornik” nove većine u Skupštini Tuzlanskog kantona.

Najprije je govorio da on i “Njegova” stranka neće u vlast sa nacionalnim partijama, posebno ne sa SDA i PDA.

To je Bešlagić pogazio paktirajući u novoj većini sa PDA.

Onda je govorio kako “Njegova” stranka neće ulaziti u novu Vladu TK, već će samo podržati rušenje stare Vlade.

I to je pogazio.

Zdušno se zalagao da u novu Vladu TK uđe još jedan “ekspert”, doduše za istraživanje ruda i gubljenje vremena – Zvjezdan Karadžin, iz “Njihove” strankem iako je govorio da je protiv toga da bilo ko iz prethodnih Vlada, bude u novoj Vladi TK.

I to je pogazio. Štaviše, gurao je i rukama i nogama svog sustranjaka karadžina za ministra.

Iako je gorljivi “protivnik” nacionalnih stranaka, nije mu zasmetao ni preletačević Božo Jurić, koji je iz HDZ-a u PDA, samo da bi postao ministar zdravlja.

E, pa Selime, ako je i od tebe – previše je.

Da li je riječ o njegovoj nedoslijednosti koje građani do sada nisu bili svjesni, o naglom zaokretu u gaženju vlastitih riječi, ili je u pitanju nepodnošljiva lakoća političarenja, prosudite sami.

Evidentno je da već trideset godina ovaj prpošni 78-godišnjak živi od politike, sudjeluje u neprincipijelnim politikama i mijenja stranke kao čarape. Najprije je bio u Reformistima Ante Markovića, pa onda u UBSD, pa u SDP-u, a sad i u Našoj (Njegovoj, Njihovoj) stranci.

Bešlagiću želimo dobro zdravlje, perspektivnost u daljem političkom radu i još aktivnije mijenjanje stranaka. Nedoslijednost se, svakako, podrazumijeva…