Edin Forto izabran kao jedini kandidat

0

Na današnjem vanrednom Kongresu Naše stranke Edin Forto, aktuelni premijer Kantona Sarajevo, je sa 98 glasova za, 5 protiv i 2 suzdržana izabran za predsjednika. Na ovoj funkciji je naslijedio Predraga Kojovića.

“Naša stranka se bori za prava građana, Naša stranka je prava građanska stranka. Ne smijemo biti tihi. Mi dobro znamo da naše vrijeme tek dolazi. Nema nikakve sumnje da ćemo na sljedećim izborima pobijediti sa našim partnerima”, poručio je Forto.

Novoizabrani predsjednik NS-a Edin Forto je član te stranke od 2009. godine. U NS-u je obnašao funkcije potpredsjednika i političkog direktora. Od 2014. do 2018. godine bio je zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo, kao i delegat u Domu naroda iz reda Ostalih.

Rođen je 1972. godine u Sarajevu. Radno iskustvo sticao je i u realnom sektoru. Obrazovao se u Bosni i Hercegovini i Sjedinjenim Američkim Državama gdje je 1999. godine na Univerzitetu Sjeverne Karoline diplomirao na smjeru Marketing i oglašavanje.

Postdiplomske studije je pohađao na Univerzitetu Kolumbija u New Yorku gdje je 2001. godine stekao zvanje magistra u oblasti međunarodnih poslova.

Na Kongresu je također usvojena i Programska deklaracija Naše stranke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here