Jedan od omiljenih Dodikovih članova “Srbske časti” u pritvoru zbog ubistva

0

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Daliboru Čamberu iz Laktaša, osumnjičenom za ubistvo mladića u Trnu, kao i Milanu Đurđeviću iz Laktaša zbog sumnje da mu je pomogao poslije izvršenog krivičnog djela.

Na sajtu banjalučkog Okružnog suda navedeni su samo inicijali dvojice osumnjičenih kojima je pritvor danas određen, a trajaće do 31. januara.

Kako je navedeno, osumnjičenom D.Č. pritvor je određen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pritvor osumnjičenom M.Đ. određen je zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Iz Okružnog javnog tužilaštva ranije je saopšteno da je Čamber osumnjičen da je, u društvu sa Đurđevićem, ranio iz pištolja sugrađane S.D. i B.A. na benzinskoj pumpi u Trnu. To se dogodilo 31. decembra u 22.50 časova.

Mladić iz Laktaša, čiji su inicijali S.D, preminuo je od posljedica ranjavanja u Univerzitetskom kliničkom centru.

Iz Tužilaštva su juče naveli da je pritvor osumnjičenima predložen zbog postojanja osnovane bojazni da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, zbog ponavljanja krivičnog djela, te iz razlloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža.

Vanredne okolnosti, navode u Tužilaštvu, predstavlja i to da je krivično djelo posebno teško s obzirom na način izvršenja.

– Puštanje osumnjičenih na slobodu rezultirano bi stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira, odnosno uznemirenjem javnosti – obrazložili su iz Tužilaštva.