15.04.2024.
HomeNovostiJedan dan u životu prodavača diploma: Podignuta optužnica

Jedan dan u životu prodavača diploma: Podignuta optužnica

Žurnal je početkom godine objavio istraživačku akciju u kojoj su novinari Žurnala za 17 dana, bez prisustva nastavi, stekli diplomu srednje medicinske škole. Posrednik Senad Pehlivan tada je za diplomu tražio 2.500 KM. Izdala ju je Medicinska tehnička škola u sastavu PU Centra za obrazovanje odraslih Multilingua iz Sanskog Mosta.

Diploma je formalno izdata i prije nego su novinari Žurnala predali papire. Osnivač škole u Sanskom Mostu je Maida Cepić-Habibović. Njen suprug Šemsudin Habibović je prokurista bez ograničenja. On je potpisnik diplome koju je Senad Pehlivan za 17 dana nabavio novinarki Žurnala. Šemsudin Habibović je vijećnik u Općinskom vijeću Sanski Most. Trenutno je kadar A-SDA. Direktorica škole i supotpisnica na diplomi je Nejra Šabić.

Kako saznaje Žurnal, nakon godinu dana Kantonalno tužilaštvo USK podiglo je optužnicu protiv Senada Pehlivana zbog krivičnog djela primanje dara i posredovanje, Šemsudina Habibovića i Nejre Šabić zbog krivičnih djela zloupotreba službenog položaja i primanje dara.

Optužnica je dostavljena Općinskom sudu u Sanskom Mostu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti