Je li Tegeltija pao sa slona: Zna da je pod sankcijama i on i njegova žena, ali se budalasto bahati, pominje i pušku…

0

Američki State department ažurirao je danas listu osoba koje su stavljene pod sankcije, a pored ostalih na listi se našao bivši predsjednik VSTV-a i sadašnji Dodikov savjetnik Milan Tegeltija.

Povodom ove informacije, Tegeltija se izjasnio na svom Facebook profilu. On je u reakciji naveo da nema nikakvu potrebu da se brani jer, kako kaže, sankcije nisu posljedica sudskih postupaka.

Tegeltijinu reakciju prenosimo integralno:

“Potpuno je jasno da su sankcije instrument američke spoljne politike i kao takve predstavljaju spoljnu politiku SAD. Zbog toga se ne mogu komentarisati u bilo kojem drugom kontekstu, sem u kontekstu političkog pritiska strane države na unutrašnja politička dešavanja u BiH. Potpuno je nebitno na koji način su upakovane i pod kojim izgovorom su uvedene, jer se ne radi o bilo kakvom sudskom ili drugom procesu, u kojem se predočavaju argumenti niti osoba ima priliku od toga da se brani. Prema tome, nemam nikakvu potrebu da se branim, jer bi to bilo besmisleno jer kako rekoh ove sankcije nisu rezultat nekih sudskih postupaka, niti sam imao priliku da u učestvujem u bilo kakvom postupku strane države , nego su rezultat politike koja u sebi sadrži brutalni politički pritisak. Svoj sam posao radio i radim čestito , pošteno i u skladu sa zakonom i svojim političkim ubjeđenjima, što namjeravam i da nastavim. Ako sam u ratu mogao da budem vojnik sa puškom u ruci a imao sam svega 20-ak godina onda, sada u ovim godinama zbog Republike Srpske i mog naroda mogu da izdržim bilo kakve sankcije SAD”, napisao je Tegeltija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here