25.07.2024.
HomeNovostiJe li počela bitka za najvećeg Srbendu: Beogradski list piše da je...

Je li počela bitka za najvećeg Srbendu: Beogradski list piše da je Dodik napao vučića

Ono što se već druže vremena šuška, da raspamećeni Milorad Dodik po ruskom nalogu ne udara samo na suverenitet BiH, nego će krenuti i na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, sada potvrđuje i pisanje dobro informiranog beogradskog lista Objektiv.

Naime, već nekoliko puta Dodikovi režimski mediji udaraju po Vučiću kao političaru koji pravi previše ustupaka Zapadu. Uz to Dodik nimalo ne krije tendenciju da krene u bitku za “prvog Srbina” u regionu, sa namjerom da kompromitira zapadne tendencije stabiliziranja stanja na Zapadnom Balkanu u čemu Srbija počinje značajno da participira.

Očigledno je da će se Dodikovi ataci na Vučića sigurno pojačati tokom predizborne kampanje u BiH, a dodatnu nervozu kod lidera SNSD-a unosi i podatak da je u svojoj samoizolacionističkoj politici ostao potpuno usamljen.

  • Dodikov glasnogovornik: Dževad Galijašević priča šta mu Mile kaže

    Dodikov glasnogovornik: Dževad Galijašević priča šta mu Mile kaže FOTO: OBJEKTIV

Tekst iz Objektiva prenosimo u cijelosti:

– Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik iskoristio je najsvetiji praznik u historiji Srba da se obračuna s predsjednikom Aleksandorm Vučićem.

Na strogo kontrolisanom mediju RTRS, Dževad Galijašević Dževo, inače Dodikov „glasnogovornik“ brutalno je udario na državno rukovodstvo Srbije.

 

  • Faksimil naslova intervjua Dževada Galijaševića za srpski radio Čikago

    Faksimil naslova intervjua Dževada Galijaševića za srpski radio Čikago

    FOTO: SCREENSHOT


Njemu je samo kao povod da oplete po vlasti i Beogradu poslužila potpredsjednica Centra za spoljnu politiku Suzana Grubješić, koja je jednom prilikom zahtijevala da se Galijaševiću zabrani gostovanje u srpskim medijima.

– Kakva je Grubješić Srpkinja, kako je nije sramota? Ona zastupa britansku pamet kada govori o odnosima koje Srbija treba da ima sa Rusijom. Održavati kontakte sa zemljama NATO-a i žuriti u savez sa 19 zemalja koje su razarale Srbiju, bombardovale je i otimaju joj 15 odsto teritorije, za to treba biti lud ili nesrbin, kao ona – naveo je Dodikov „portparol“ u intervjuu za Srpski radio Čikago, koji je prenio RTRS, jasno praveći aluziju na poteze koje pravi Srbija i njen predsjednik.

Volume 0%

Odmetnuti dijelovi

Napadajući dalje srpsku vlast, Galijašević navodi da su se njeni pojedini odmetnuti dijelovi uključili u izbornu kampanju rušeći Republiku Srpsku, Milorada Dodika i Željku Cvijanović.

– Ne mogu se prijatelji prodavati. Pledirao sam na bratstvo i prijateljstvo, ali ne vrijedi. Moram vam jasno reći da u Beogradu gube šansu da budu sa pobjednikom. Rusija će biti veliki geopolitički pobjednik u svim ovim strašnim odmjeravanjima, bilo na krvavoj ukrajinskoj sceni, gdje je hibridni i nehibridni rat između Rusije i NATO-a – poručio je Dodik preko Galijaševića.

Ništa dobro

Za kraj, on je “poentirao” rečenicom da Vučić zapravo i ne želi ništa dobro Republici Srpskoj.

– Pogledajte težinu obavještajnog rata koji vodi NATO protiv Rusije. Pogledajte pritiske na zapadne države. I tu vam dođe Suzana Grubješić da najvišoj funkciji druge države kaže da je sjedio sa Talibanima, a Srbija šuti. Mogu i ja biti nekorektan pa reći da je to ona u ime Vučića objavila rat Srbima sa ove strane Drine, ali to ne bi bilo korektno ni tačno. Vučić je rekao da želi dobro Republici Srpskoj i da će učiniti sve da bude tako. Pa, neka učini – zapjenio je Galijašević, piše Objektiv.

 

Ogolio ciljeve

Komentarišući ove napade na državno rukovodstvo Srbije, programski direktor Centra za stratešku analizu Darko Obradović kaže za Objektiv da je Dodik preko Galijaševića ogolio svoje ciljeve.

– Odgovoran državnik se uvijek vodi realpolitikom, dok oni drugi, kojima su preči interesi nekih stranih država, uvijek nastoje da kompromituju svoju državnu politiku. Iz ovoga se jasno vidi ko baca kamenje na sopstveni narod, a kome je interes srpskog naroda iznad bilo kakvih partikularnih interesa – objašnjava Obradović za list Objektiv.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti