Je li Bakir halalio Fadila: “I mene je iznenadila odluka o raspodjeli sredstava Vlade FBiH, vjerujem da će biti povučena…”

0

U intervjuu za Faktor bakir Izetbeogović je izrazio čuđenje Odlukom Vlade F BiH, tačnije premijera Fadila Novalića o raspodjeli sredstava pomoći po općinama. Evo kako je Izetbegović odgovorio na slijedeće novinarsko pitanje:

Raspodjela sredstava općinama i gradovima u FBiH je izazvala žestoke reakcije javnosti. Mnogi je smatraju nepravednom, čak i uvredljivom. Šta Vi mislite o tome i da li je ta odluka konačna?

– I mene je iznenadila odluka Vlade o ovakvoj raspodjeli. Radi se, izgleda, o ranijim dogovorima, i to je razlog da su svi bošnjački ministri glasali za nju. Smatram da nakon pojave pandemije uopće nije trebalo krenuti u podjelu sredstava nižim nivoima, već da je ta sredstva trebalo rebalansom budžeta usmjeriti u novoosnovani Fond za stabilizaciju. Vjerujem da će odluka biti povučena ili izmijenjena., odgovorio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović. Nakon ovoga, ostaje da se zapitamo: Je li Bakir halalio Fdila?