14.04.2024.
HomeNovostiJasna Duraković napušta SBB: Neću glasati za smjenu Vlade Kantona Sarajevo

Jasna Duraković napušta SBB: Neću glasati za smjenu Vlade Kantona Sarajevo

Zastupnica Saveza za bolju budućnost (SBB) u Skupštini Kantona Sarajevo Jasna Duraković poručila je večeras da ona neće glasati za smjenu aktuelne Vlade, kao i da izlazi iz SBB-a.

– Zbog svih građana, glasača, mojih studenata, prijatelja i javnosti općenito, imam potrebu da se javno obratim i obznanim da neću glasati za smjenu aktualne Vlade Kantona Sarajevo, da izlazim iz SBB-a te da ostajem nezavisna zastupnica i da nemam namjeru vratiti mandat u Skupštini Kantona Sarajevo, iako se to od mene očekuje, oglasila se Durkaović na svom Facebook profilu.

Navela je da je imperativ “držati se ispravnih političkih i ljudskih principa”.

VEZANI TEKST

(VIDEO) Konaković: SDA se žuri da pokrije ovo što smo otkrili. Pred nama je procedura smjene koju ja bolje poznajem od Devića

– Jer karakteran čovjek mora voditi računa o datoj riječi i obećanju te o tome šta je pravo i pošteno, uz krajnji respekt malog čovjeka. Ja sam, eto, donijela ovu odluku, koja nije bila nimalo jednostavna, a sve vas molim za podršku i razumijevanje, navela je Duraković, između ostalog.

Politička kriza u Kantonu Sarajevo na snazi je od kraja decembra, nakon što je novoformirana skupštinska većina, okupljena oko SDA, DF-a, SBB-a i BOSS-, pokrenula smjenu Vlade. Od trenutka kada je najavljeno rušenje aktuelne Vlade, špekulisalo se da Jasna Duraković, iako članica nove većine, neće podržati smjenu ove vlade, što se danas pokazalo istinitim.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti