Jasna Duraković napušta SBB: Neću glasati za smjenu Vlade Kantona Sarajevo

0

Zastupnica Saveza za bolju budućnost (SBB) u Skupštini Kantona Sarajevo Jasna Duraković poručila je večeras da ona neće glasati za smjenu aktuelne Vlade, kao i da izlazi iz SBB-a.

– Zbog svih građana, glasača, mojih studenata, prijatelja i javnosti općenito, imam potrebu da se javno obratim i obznanim da neću glasati za smjenu aktualne Vlade Kantona Sarajevo, da izlazim iz SBB-a te da ostajem nezavisna zastupnica i da nemam namjeru vratiti mandat u Skupštini Kantona Sarajevo, iako se to od mene očekuje, oglasila se Durkaović na svom Facebook profilu.

Navela je da je imperativ “držati se ispravnih političkih i ljudskih principa”.

VEZANI TEKST

(VIDEO) Konaković: SDA se žuri da pokrije ovo što smo otkrili. Pred nama je procedura smjene koju ja bolje poznajem od Devića

– Jer karakteran čovjek mora voditi računa o datoj riječi i obećanju te o tome šta je pravo i pošteno, uz krajnji respekt malog čovjeka. Ja sam, eto, donijela ovu odluku, koja nije bila nimalo jednostavna, a sve vas molim za podršku i razumijevanje, navela je Duraković, između ostalog.

Politička kriza u Kantonu Sarajevo na snazi je od kraja decembra, nakon što je novoformirana skupštinska većina, okupljena oko SDA, DF-a, SBB-a i BOSS-, pokrenula smjenu Vlade. Od trenutka kada je najavljeno rušenje aktuelne Vlade, špekulisalo se da Jasna Duraković, iako članica nove većine, neće podržati smjenu ove vlade, što se danas pokazalo istinitim.