19.06.2024.
HomeSvijetJapanci protiv održavanja Olimpijskih igara u Tokiju

Japanci protiv održavanja Olimpijskih igara u Tokiju

Veliki su protesti protiv održavanja Olimpijskih igara u Tokiju koje je planirano za nešto više od dva mjeseca. Nakon što je tamošnja javnost iskazala veliko protivljenje domaćinstvu najveće sportske manifestacije zbog mogućnosti širenja pandemije koronavirusa, sada se oglasilo i službeno lice, prenosi “N1”.

Službeni partner Olimpijskih igara Asahi Šimbun (Asahi Shimbun) pozvao je na otkazivanje Ljetnih igara, pozivajući se na rizike za javnu sigurnost i opterećenje zdravstvenoga sistema od pandemije virusa COVID-19.

– Molimo premijera Sugu da mirno i objektivno procijeni stanje i odluči o otkazivanju događaja ovog ljeta – napisano je u u uvodniku dnevnog lista “Asahi”.

Veći dio Japana, uključujući grad domaćin Tokio, i dalje je pod trećim izvanrednim stanjem za koje se očekuje da će biti produženo i nakon ovog mjeseca. Anketa je pokazala kako se većina javnosti protivi održavanju Igara ovog ljeta, zabrinuta zbog desetaka tisuća sportaša i dužnosnika koji se spuštaju u zemlju koja je od prošle godine uglavnom ostala zatvorena za strance.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti