Jahić: “Nadam se da ćemo imati pripreme u ugodnim krajevima kao što nam je obećano”

0

Fudbaleri tuzlanske Slobode krenuli su danas na “Tušnju” sa pripremama za drugi dio sezone.

Na prozivci se pojavilo 26 fudbalera, među kojima su se pojavila tri nova imena i to Ivan Šubert, te Adi Alić i Tarik Saletović koji se vraćaju kući nakon polusezone provedene na pozajmici, a klub su napustili Samir Mujarić i Senad Jarović.

“Ranije smo krenuli nego ostali, jer u naredna tri dana imamo testiranja, ljekarske preglede. Želimo na vrijeme krenuti, a ne da nas hvata kao na početku sezone kada smo malo kaskali sa pripremama. Očekuje nas uvod u pripreme ovdje u Tuzli, a nadam se i da ćemo imati pripreme u nekim ugodnim krajevima što nam je i obećano. Nadamo se dolasku još dva-tri provjerena imena, pojačanja, a ne da nam budu prinove” – kazao je trener Adnan Jahić i dodao:

“Po prvi put u Slobodi nema igrača na probi. Nama pozicija na tabeli ne daje nam pravo da gubimo vrijeme na igrače koji će doći na probu. To je neka moja vizija. Bolje šansu dati našem omladincu za dobar trenažni proces i neku minutažu. Znate i sami na kojoj smo poziciji i želimo što prije uhvatiti priključak za timovima sredine tabele. Što ne sumnjam. Ako pogledamo neke utakmice iz prvog dijela sezone, nekada nismo imali ni sreće. I gostujući teren. Mislim da smo 19 kola igrali kao gosti. Sloboda je, mislim, nekako bila najpoštenija ekipa u ligi”.

Sloboda trenutno zauzima 11. mjesto na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 19 osvojenih bodova.