19.05.2024.
HomeNovostiIzetbegović ne vidi problem sa korumpiranim SDA-ovcima, već sa onima koji o...

Izetbegović ne vidi problem sa korumpiranim SDA-ovcima, već sa onima koji o tome govore

Izetbegović je na početku kazao da je Asim Sarajlić branio BiH i da je dva puta teško ranjen.

“To ne treba izgubiti iz vida u trenutku kada je napravio ovakvu grešku. Što se tiče gradonačelnika izbora gradonačelnika i direktora OSA, nemam pouzdane podatke o tome. To može reći možda onaj koji je snimao”, dodao je.

On smatra da su napadi na SDA nezabilježeni na političkoj sceni BiH.

“Dešavalo se da predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a u Unsko-sanskom kontonu izvodi policija u potkošulji, ali nije bio ovakav napad kao na SDA. Ljudi su uradili stvari koje nisu trebali, ali će odgovarati pred tužilaštvom i sudom, kao i pred SDA. Među hiljadama članova SDA dese se i ovakve stvari”, smatra on.

Izetbegović je kazao da ne misli da će doći do smjene načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića, ali da će snositi političku odgovornost.

“Trebalo je da prijavi prvo nadležnim organima, a onda i Predsjedništvu SDA kako se ne bi ugrozio ugled stranke i kako se ne bi ugrozio izborni proces. A ne da ide u javnost jer je protuzakonito”, rekao je.

Foto: D. S./Klix.baFoto: D. S./Klix.ba

Na pitanje da li postoje dva klana u SDA, Izetbegović i Zvizdić su odbacili takve navode.

“Koji klanovi, gatački i poljinski, je li? Upravo je taj “gatački klan” donio kajmak, možda je previše kaloričan i daje snagu”, rekao je uz smijeh lider SDA.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti