Izetbegović i Čović na marginama historijskog nesporazuma: Ne znaju držati kišobrane, a određivali bi sudbine naroda

0

Juče je, sve znate, u Mostaru potpisan sporazum HDZ-a BiH i SDA. Odnosno, predsjednici ovih stranaka, Dragan Čović i Bakir Izetbegović potpisali su da će u Mostaru biti održani lokalni izbori u novembru ove godine. Ima u tim sporazumima, dva su u pitanju, puno nedoumica, ali one će se raspetljavati, kako bi to Čović kazao, tijekom narednog perioda.

No, mnogima juče nije promaklo, dapače, bilo im je puno važnije od tog, ili tih sporazuma, krajnje drsko, bahato, nad zdravim razumom siledžijsko ponašanje ovog dvojca. I dok je, recimo, ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson, sam, a kako bi drugačije, nosio svoj kišobran, hrvatsko-bošnjačkom dvojcu kišobrane su nosili – drugi. Samo možemo zamisliti kako im je bilo oko srca teško zbog ovog poniženja. A moguće da i nije, jer im je to normalno.

I dok se austrijski kancelar vozi u bečkom gradskom prevozu, danski premijer na posao ide biciklom, italijanski ministar policije, sklon profašističkoj ideologiji, čak trpi da sjedi, dobro, nije sjedio, stajao je – dok mu u autobusu antifašisti pjevaju „O, bella ciao“, ovaj dvojac biciklo je posljednji put vidio na „Tour de Franceu“ prošle godine. I, naravno, nije ih stid. Ne toga što ne voze biciklo, nemaju kad, nego javnosti, ali i onih koje pogrdno zovemo hamalima.

Foto: Društvene mreže