14.04.2024.
HomeNovostiIzbušene gume i grafiti protiv Vučića na autobusima koji su trebali prevoziti...

Izbušene gume i grafiti protiv Vučića na autobusima koji su trebali prevoziti njegove pristalice na miting u Beogradu

Autoprevoz d.o.o. Čačak je prije nekoliko dana otkazao sve redovne linije za 25. maj, a pretpostavka je da će vozila biti iskorištena za prijevoz SNS-ovih pristalica u Beograd. Međutim, nepoznati počinioci su iz revolta odlučili da tokom noći izbuše gume na svim vozilima ovog prijevoznika.

Firma koja se bavi javnim prijevozom u Čačku je ranije obavijestila autobuske stanice, koje vrše prodaju karata za linije koje drži ovo prevozničko preduzeće, da otkazuje sve polaske za 26. maj, datum kada je planiran veliki kontramiting SNS-a.”Obavještavamo vas da dana 26. maja 2023. godine nećemo održati naše redovne polaske, pa vas zbog toga molimo da za navedeni dan ne prodajete karte za naše polaske. Hvala na saradnji”, stoji u obavještenju.

Riječ je o firmi koja se finansira iz budžeta grada, odnosno od novca građana, zbog čega je njihova odluka i naljutila mnoge stanovnike.

Nakon što su iz Autoprevoza objavili obustavu redovnih polazaka na današnji dan, primili su brojne poruke neodobravanja u kojima im građani poručuju da neće dozvoliti otkazivanje redovnih linija radi prebacivanja SNS-ovih pristalica na miting u Beograd.

To se izgleda i dogodilo s obzirom na to da su na svim vozilima izbušene gume tokom noći. Na autobusima je ispisano “SNS sekta” i “VČĆ PDR” što također ukazuje na to da je riječ o nezadovoljnima zbog odluke o obustavi prijevoza zarad Vučićevog mitinga.

Potpredsjednica Narodne stranke Violeta Marković je ukazala na to da je za Autoprevoz d.o.o. Čačak danas bila planirana realizacija prijevoza do Beograda i to 20 autobusa iz Gornjeg Milanovca, 20 iz Kraljeva i 50 iz Čačka.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je za današnji dan najavio “najveći skup u historiji Srbije”, a podršku će nažalost dobiti i od političkih lidera iz Republike Srpske.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti