Izbori u Srbiji u znaku incidenata, napada i razbijenih glava

0

Predsjedničke i parlamentarne izbore u Srbiji od samog jutra obilježili su incidenti. Napadnuto je više osoba, a lideru oporbe razbijena je glava.

Oporbenom lideru Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović razbili su glavu ispred biračkog mjesta Galenika. Pretučen je jer je primijetio da pripadnici SNS-a koriste paralelne biračke popise. Stigla je i policija, a napadači su se zaključali u prostorije mjesnog odbora Vučićeve stranke. Grbović je izjavio da policija ne smije ući i identificirati ih.

Napadnut je i dužnosnik iz redova Srpske napredne stranke Bratislav Jugović, objavio je predsjednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević. Navode je potvrdio i sam Jugović. Rekao je da je napadnut jutros oko 9 sati na biralištu u Čačku te dodao da ga je napadač prvo vrijeđao da je “Vučićev bot”. Naveo je da je udaren u jagodičnu kost.

Napadnut je i aktivist pokreta “Ne davimo Beograd”, kandidat za vijećnika  Miloš Vučković, ispred biračkog mjesta u Ulici Pante Srećkovića, kada je pokušao spriječiti vođenje paralelnih popisa od strane aktivista Srpske napredne stranke, koji su građanima govorili i kako da glasaju.

“Nakon što im je prišao, grupa SNS batinaša ga je okružila i prvo vrijeđala, da bi ga zatim jedan od njih više puta udario i izbio mu telefon iz ruke. Vučković, na sreću, nije pretrpio teže povrede. Napad je prijavljen policiji koja je izašla na teren, ali nije privela napadača, koji je ušao na biralište. Nakon što je na tamo stigao i Radomir Lazović, kandidat koalicije Moramo, ista grupa ljudi i osoba koja je napalo Vučkovića, prijetila mu je da će ga naći, da znaju gdje živi i da će mu napasti obitelj”, naveli su u priopćenju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here