Iza svakog SDA kriminala stoji Asim: Ali, Asim Sarajlić poriče da je to baš on

0

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno izvođenje materijalnih dokaza optužbe u predmetu “Respiratori” u vezi s nabavkom 100 respiratora vrijednosti 10.530.000 KM, koje je za potrebe Federalne uprave civilne zaštite iz Kine uvezla kompanija “Srebrena malina”.

Postupacijući tužilac Mirza Hukeljić prezentirao je razgovore između Fikreta Hodžića i Kristijana Marića, zastupnika kompanije “Exotrade”.

Hukeljić je, također, naveo i da je ostvareno šest komunikacija između Hodžića i Fadila Novalića. Hodžić je, prema navodima tužioca, poslao Novaliću poruku sadržaja: “Selam, gospodine Novaliću, Fikret Hodžić je, Asim mi je rekao da Vam se javim oko respiratora. Kada budete imali vremena, javite se”, na šta je Novalić nakon nekoliko minuta odgovorio s “OK”.

Tužilac je ovu komunikaciju predstavio kao početak postupka pregovaranja oko nabavke respiratora.

Asim Sarajlić nije htio danas komentarisati SMS poruke Fikreta Hodžića upućene premijeru Fadilu Novaliću. Na pitanje novinara je li on Asim iz poruka, Sarajlić je odgovorio: “Ima raznih Asima.”

Novalić, Solak i Hodžić optuženi su za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi s djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Njih optužnica tereti i za pranje novca, falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsifikovanje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Milićevićeva je optužena za nesavjestan rad u službi.

Na jučerašnjem ročištu Tužilaštvo je predstavilo korespondencije optuženih, telefonske prepiske i relevantne odluke Vlade FBiH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here