21.06.2024.
HomeNovostiIz RMU Banovići poručili: Kadrija Hodžić privatni premijer Mirsada Kukića?

Iz RMU Banovići poručili: Kadrija Hodžić privatni premijer Mirsada Kukića?

Iz RMU “Banovići” d.d. Banovići danas su dse oglasili saopštenjem za javnostu kojem navode da su na adresu premijera Tuzlanskog kantona Kadrije Hodžića uputili protestnu notu zbog njegove privatne posjete koja je iskorištena u “znak podrške rudarima Banovića“.

U saopštenju se navodi:

Smatramo da se radi o klasičnoj manipulaciji premijera Kadrije Hodžića i ministara Zvjezdana Karadžina i Midhata Dobrnjića, koji su boravili na području općine Banovići, na prostoru koji je u vlasništvu RMU „Banovići“ d.d. Banovići, a da o tome nisu obavijestili, kako to običaji nalažu, gospodina generalnog direktora Fadila Kudumovića. Kako smo već kazali, gospodine Premijeru, dobri običaji i dobra pravila nalažu da se morate najaviti domaćinu, a od vas to posebno zahtjevamo jer ste posjetu obavili kao Premijer Vlade svih građana Tuzlanskog kantona.

Smatramo da ste prvo trebali posjetiti generalnog direktora RMU „Banovići“ d.d. Banovići Fadila Kudumovića i iz prve ruke se informisati o okolnostima izbijanja požara i trenutnom stanju u Rudniku, a nakon toga sa Direktorom i Upravom obaviti službenu posjetu i obilazak jame “Omazići“, te dati podršku nekolicini rudara koju ste posjetili jučer. Na ovaj način ste se svrstali na stranu Mirsada Kukića i kazali da niste Premijer svih građana Tuzlanskog kantona, nego da ste privatni premijer jednog čovjeka koji vas je vodao pokazujući kao „mečku“.

Isto tako, smatramo da ste pored Uprave RMU „Banovići“, bar usput trebali posjetiti Općinu Banovići i općinskog načelnika dr. Begu Gutića.

Smatramo Premijeru da u ovom trenutku imate puno važnijeg posla, a to je da se bavite zaštitom građana u vrijeme pandemije koronavirusa i teškog zdravstvenog stanja na području Tuzlanskog kantona koje je u vašoj nadležnosti, te nabaviti vakcine, a manje se miješati u poslove koji nisu u vašoj nadležnosti – saopšteno je.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti