13.07.2024.
HomeNovostiIz crvenog u žuto: Tuzlanski SDP-ovci bijesni na dojučerašnjeg partijskog druga koji...

Iz crvenog u žuto: Tuzlanski SDP-ovci bijesni na dojučerašnjeg partijskog druga koji je prešao u Bijedićevu stranku

Prelazak predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzla – fr. Aleksandra Vujadinovića u stranku Envera Bijedića, silno je naljutio i zabrinuo tuzlanske SDP-ovce. Napisali su saopćenje u kojem pozivaju Vujadinovića da podnese ostavku na funkciju u Gradskom vijeću Tuzla, ili će ga smijeniti po hitnom postupku. Saopćenje prelnosimo u cjelini:

Tuzlanski SDP dao je povjerenje Aleksandru Vujadinoviću i imenovao ga, zajedno s koalicionim partnerima iz većine, za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tuzla. Vujadinović je iznevjerio povjerenje SDP-a i građana koji su za njega glasali, saopćeno je danas iz ove stranke.

– Vujadinović je, prije nekoliko dana, nagovijestio svoj prelet u stranku Envera Bijedića i tom prilikom rekao da će podnijeti ostavku na mjesto predsjedavajućeg Vijeća, kao i na mjesto gradskog vijećnika. U toku sjednice Vijeća, u vrijeme pauza, s njim su razgovarali vijećnici SDP-a. Vujadinović nije imao obraza sagovornicima gledati u oči, govorio da mu je teško, da ne može zaspati…- navode iz SDP-a.

Dodaju da je dan poslije Vujadinović pokazao drugo lice i javnosti se ukazao nasmijan, na fotografiji s Enverom Bijedićem, kojem potpisuje pristupnicu.

– Pozivamo Vujadinovića da podnese ostavku i vrati mandat ili će na narednoj sjednici Vijeća biti smijenjen. Do sada smo mu vjerovali i mi i oni, a od sada mu niko neće vjerovati. Vujadinović se, prema našem mišljenju, gazeći sve moralne principe, opredijelio za lični interes i podlegao ponudama kojima nije mogao odoljeti. Vrijeme će pokazati za koju je cijenu, tj. funkciju Vujadinović prodao svoj ugled – saopćeno je iz SDP-a Tuzla.

Obavještavaju građane da je većina u Gradskom vijeću Tuzla više nego stabilna.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti