20.05.2024.
HomeNovostiIvica Puljić: "HDZ je umislio da je vladar nad Hrvatima, Dodik može...

Ivica Puljić: “HDZ je umislio da je vladar nad Hrvatima, Dodik može pokazati Erdoganu kako su njegovi ratni junaci rušili Ferhadiju“

Fabo Stanić, bivši predsjednik Općinskog vijeća Novi Travnik napustio je Hrvatsku demokratsku zajednicu (HDZ BiH).

Stanić je samo još jedan u nizu visokih dužnosnika te stranke iz Srednje Bosne koji su se odlučili na ovakav potez, ali s njegovim istupanjem i Novi Travnik se upisao u mapu nezadovoljnih HDZ-ovaca Srednje Bosne.

Fabo Stanić još nije javno progovorio o motivima napuštanja stranke te u općinskom vijeću od prošle sjednice djeluje kao neovisni vijećnik.

Na mjesto predsjednika Općinskog vijeća Novi Travnik za mandatno razdoblje 2016. – 2020. 23 vijećnika su Staniću pružila podršku, a kao njegov zamjenik izabran je Nikola Milanović.

“Ono što Novotravničani mogu očekivati je poboljšanje uvjeta života svim građanima Novog Travnika. U narednom razdoblju plan nam je izanalizirati trenutnu situaciju, utvrditi prioritete i zajedno s izvršnom vlasti rješavati probleme korak po korak”, kazao je ranije Stanić.

Stanić je veći dio svog života proveo kao zaposlenik Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona na različitim pozicijama. Deset godina je bio zapovjednik Policijske stanice Novi Travnik, a od 2013. godine je u mirovini.

Također, HDZ BiH iz Srednje Bosne napustilo je još nekoliko istaknutih članova:

Andrej Kajić

Josip Lovrić

Valentina Trogrlić

Dragan Janko

Anto Perković

Vedran Lovrić

Marinko Tokić

REAKCIJA IZ WASHINGTONA

Nastavak rasula u HDZ-u BiH na društvenim mrežama kratko je komentirao bh. novinar Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona.

-Napokon ljudi dolaze pameti. HDZ je umislio da je vladar nad Hrvatima u BiH. Nije, niti će biti, poručio je Puljić.

Nešto ranije Puljić je na društvenim mrežama komentirao sastanak Milorada Dodika i turskog predsjednika Erdogana.

-Kakav dirljiv susret dvojice demokrata i zaštitnika BiH. Dodik kaže da je tema razgovora bila “utjecaj Zapada na bošnjačke političare”… Najavljen Erdoganov dolazak u Banju Luku gdje mu Dodik može pokazati kako su njegovi ratni junaci rušili Ferhadiju, poručio je Puljić.

(SB)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti