19.05.2024.
HomeNovostiIrma Baralija podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice Naše stranke

Irma Baralija podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice Naše stranke

Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke, danas je obavijestila Glavni odbor da daje neopozivu ostavku na tu stranačku poziciju.

Razlozi za ostavku su porodične prirode te smatra da zbog njih neće moći u punom kapacitetu obnašati funkciju potpredsjednice. Ostavka je stoga izraz njene odgovornosti prema stranci:

„Poučena iskustvom upravo završene kampanje u okolnostima koje su svima poznate, smatram da  u narednoj godini meću moći u potpunosti biti posvećena i predana stranci, što vjerujem da je obaveza svakog pojedinca u rukovodstvu u narednoj godini, koja će, svjesni smo, biti iznimno politički izazovna i intenzivna zbog izbora koji nam predstoje“, navela je Baralija u pismu Glavnom odboru.

Baralija se, također, zahvalila svima koji su je na prethodnom Kongresu birali za potpredsjednicu te također naglasila da ona ostaje u stranci te predsjednica Kluba vijećnika Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara.

Nihad Uk, generalni sekretar Naše stranke, ovim povodom se zahvalio Irmi Baraliji na dosadašnjem radu na mjestu potpredsjednice, posebno istakavši njene zasluge za dosadašnji uspjeh stranke:

„Irma Baralija je osoba koja je nakon 12 godina neodržavanja izbora u Mostaru, dovela u taj grad izbore i demokratiju. Najvažnija je korist tog njenog rada za građane, ali nema sumnje da smo tom njenom pobjedom i kao stranka stekli dodatni ugled. Ta pobjeda izraz je njene upornosti i principijelnosti koju je pokazala i poslije, kao gradska vijećnica. Irma će, kao vijećnica Naše stranke, nesumnjivo nastaviti doprinositi razvoju Mostara u svom mandatu vijećnice i lično mislim da je bolje da se rastereti svega što bi je moglo u tom poslu ometati.“

Uk je rekao da će novi potpredsjednik ili potpredsjednica biti birani na prvoj sljedećoj sjednici Glavnog odbora te da ne može predvidjeti ko bi to mogao biti s obzirom na činjenicu da se za tu poziciju može kandidirati bilo koji član Naše stranke.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti