18.05.2024.
HomeSvijetIranski general Bagheri: Operacija prema Izraelu je završena, ali ako Amerika podrži...

Iranski general Bagheri: Operacija prema Izraelu je završena, ali ako Amerika podrži izraelske akcije njihove baze neće biti sigurne

Načelnik generalštaba iranskih snaga general-major Mohammad Bagheri oglasio se nakon napada Irana na Izrael te je uputio poruku Tel Avivu, ali i zapadnim saveznicima.

U obraćanju koje su prenijele iranske novinske agencije Bagheri je rekao kako je razlog za ovaj napad bio taj jer je Izrael prešao crvenu liniju što Teheran nije mogao tolerisati.

“Napad na konzulat Irana u Damasku bio je akcija na koju je trebalo odgovoriti, a vrhovni vođa je rekao da kaznu treba izvršiti. Hvala Bogu, akcija je izvedena uz zalaganja Iranske revolucionarne garde i drugih oružanih snaga”, rekao je Bagheri.

Ponovio je i raniji stav kako Iran nema namjeru nastavljati operaciju protiv Izraela.

“Operacija je prema našem mišljenju završena. Ako cionistički režim izvede još jednu operaciju, naš odgovor će biti opsežniji. Pokušali smo da operacije bude kaznena. Naseljeni centri nisu gađani i definitivno smo spremni braniti našu zemlju. Naše oružane snage su u punoj pripravnosti i nadamo se da će ova operacija biti preteča pobjede potlačenog palestinskog naroda”, poručio je.

Također, Bagheri je uputio poruku i Amerikancima.

“Ako Amerika podrži cionistički režim, američke vojne baze neće biti sigurne. Ovu poruku smo prenijeli Sjedinjenim Američkim Državama preko Ambasade Švicarske. Ako Washington bude učestvovao u narednim agresivnim akcijama cionista, američke baze i osoblje neće biti u zoni sigurnosti”, zaključio je.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti