18.04.2024.
HomeNovostiIPI akademija prva počela izvoditi online nastavu

IPI akademija prva počela izvoditi online nastavu

Internacionalna poslovno-informaciona akademija od svog osnivanja prati moderne trendove u oblasti obrazovanja. Od naših početaka razvili smo sistem učenja na daljinu koji je našim studenticama i studentima bio od velike koristi.

Usljed pojave globalne pandemije koronavirusa, sistem koji smo imali na raspolaganju prvi smo u Tuzlanskom kantonu i šire u punom kapacitetu stavili na raspolaganju našim studenticama i studentima.

Još od prošlog petka, dakle dan poslije odluke Kriznog štaba TK o prekidu nastave u osnovnim, srednjim i visokoškolskim ustanovama, sistem učenja na daljinu IPI akademije bio je na raspolaganju studentima i, faktički, bez dana pauze održana su predavanja i druge studijske obaveze online putem.

Sedmicu poslije možemo konstatovati kako se naša investicija u sistem učenja na daljinu u potpunosti isplatila i da ćemo i dalje slijediti moderne trendove u oblasti obrazovanja. Statistički pokazatelji govore kako su studentice i studenti shvatili ozbiljnost situacije i da se pridržavaju instrukcija dobijenih od predmetnih nastavnika i menadžmenta IPI akademije.

Nastava online putem odvija se bez ikakvih problema. Uzimajući sve okolnosti u obzir IPI akademija je nesumnjivi lider u implementaciji sistema učenja na daljinu na našim prostorima.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti