20.05.2024.
HomeNovostiInspekcija: Pratimo izvlačenje cisterne iz akumulacije,dosad nafta nije curila u jezero

Inspekcija: Pratimo izvlačenje cisterne iz akumulacije,dosad nafta nije curila u jezero

 

Federalna vodna inspekcija prati izvlačenje cisterne iz vodne akumulacije u Drežnici, dosad nije uočeno izlijevanje nafte.  To je saopćila Federalna uprava za inspekcijske poslove nakon što je teška prometna nesreća jučer u mjestu Drežnica kod Mostara prouzročila slijetanje cisterne s naftom s puta u jezero.

– Odmah po saznanju da se 28. travnja 2022. godine u mjestu Drežnica kod Mostara dogodila prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja cisterne s naftom u akumulaciju u blizini Hidroelektrane “Salakovac”, glavni federalni vodni inspektor je bez odlaganja poduzeo zakonom propisane mjere s ciljem vršenja inspekcijskog nadzora, preveniranja i eventualnog saniranja štetnih posljedica po okoliš.

Na lice mjesta odmah su upućeni federalni vodni inspektor i uposlenici tvrtke za sanaciju šteta na vodama, s pratećom opremom, čiji je angažman dogovoren s Agencijom za vodno područje Jadranskog mora u Mostaru radi poduzimanja mjera eventualne sanacije onečišćenja – citat je iz saopćenja Federalne uprave za inspekcijske poslove. Federalni vodni inspektor je još na licu mjesta gdje će ostati do izvlačenja cisterne iz akumulacije, čemu će prethoditi izvlačenje nafte iz cisterne. Poduzimaju se sve zakonom propisane preventivne mjere kako bi nafta bila što sigurnije pretovarena bez curenja u akumulaciju

 

 

Fena

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti