Indonežanin je pod dosta čudnim okolnostima postao novi fudbaler tima sa Tušnja, a čini se da su detalji samog transfera mnogo čudniji.

Iako su se pojavile nezvanične informacije da bi od dolaska Anwara Miftaha Sanija “crveno-crni” trebali zaraditi oko 20.000 američki dolara, te da će troškove njegovog ugovora snositi agencija koja ga zastupa, sportski direktor Slobode Sanel Mašić je za Faktor otkrio neke od detalja vezanih za ovaj transfer.

– Istina je da će ovaj fudbaler Slobodu na mjesečnom nivou koštati 450 KM. Neozbiljno bi bilo tvrditi da ćemo zaraditi 20.000 dolara, mada to može biti iznos u rasponu od dvije do 80.000 dolara, pa čak i više. No, lupati cifre i upuštati se u neke dalje komentare nije ozbiljno – rekao je Mašić za Faktor.

Prvi operativac Slobode osvrnuo se i na navode da je Indonežanin dogovorio transfer kako bi izbjegao služenje vojnog roka u svojoj zemlji.

– Što se tiče vojnog roka on je vojnik i profesionalni fudbaler u svojoj zemlji i mislim da ta priča kao takva nije istinita jedan kroz jedan – naglasio je Mašić, te obrazložio dolazak fudbalera iz Indonezije:

– Kada se spoji ugodno s korisnim mislim da bi sve moglo biti jako dobro po Slobodu. Ovaj fudbaler će svoju šansu dobiti jer je očigledno da ima i određeni kvalitet. Ukoliko sve to uspijemo i marketinški povezati na pravi način onda će to za nas biti puni dobitak.