18.05.2024.
HomeNovostiSrbi ljuti na Vučića zbog karantin-turizma: Indijci iz najrizičnijeg korona područja stižu...

Srbi ljuti na Vučića zbog karantin-turizma: Indijci iz najrizičnijeg korona područja stižu u Beograd, gdje borave 14 dana, prije nego krenu dalje

Veliko uznemirenje Beograđana proteklih dana izazvali su prizori organizovanih grupa Indijaca i putnika iz Indije, koji dolaze iz ovog svjetskog epicentra novog delta soja koronavirusa. Međutim, redakcija portala Direktno došla je u posjed dokumenata, odnosno hotelskih rezervacija, koje pokazuju da se sada već kreću širom Srbije, pošto su vjerovatno već popunili sve smještajne kapacitete u Beogradu.

Razlog tome je što im države Evropske unije zabranjuju ulaz upravo zbog dolaska iz najrizičnije Indije, a primaju ih u EU tek nakon 14 dana provedenih u nekoj od “tranzitnih” država na svojoj EU ruti.

Odmah je postalo jasno da je to Srbija, po dobroj staroj oprobanoj ovog režima – čim je nešto zabranjeno, skače mu cijena na bočnom tržištu, pa daj da se unovči i ovo. I tako je prije dvije nedjelje, u direktnoj organizaciji nikog drugog do vlasti Srbije, izmišljena nova grana turizma – “karantin-turizam”, kada je uvedena serija čarter letova iz New Delhija za Beograd. Od tada se u Beogradu svakodnevno mogu vidjeti prepuni autobusi koji organizovane grupe putnika iz Indije dovoze do hotela.

I dok traju upozorenja struke kako će novi delta soj zagorčati jesen u Srbiji, a možda već i august, režim na čelu sa Aleksandrom Vučićem gleda samo da profitira, svjesno ugrožavajući i zdravlje i živote svojih građana.

Naravno, kada Vučiću bude bilo zgodno da uvede nove restrikcije, za sve druge osim za sebe i svoju partiju ili kada opet bude zafalilo da popuni rupe u budžetu od naplate prekršajnih prijava već ojađenih ugostitelja, a naročito kada mu opet bude zatrebalo da opet izigrava heroja koji spašava Srbiju, za širenje delta soja optužit će opet sopstvene građane.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti