14.07.2024.
HomeNovostiVelika kriminalna afera u Hrvatskoj: INA opljačkana za milijardu kuna, petero uhićenih

Velika kriminalna afera u Hrvatskoj: INA opljačkana za milijardu kuna, petero uhićenih

Od  petero uhićenih zbog sumnje u pranje novca i zlouporabe u trgovini prirodnim plinom blokirano je oko 800 milijuna kuna, a šteta koju su pritom počinili Ini navodno se procjenjuje i na više od toga i vrti se oko čak milijardu kuna.

U akciji koju su jučer u jutarnjim satima pokrenuli Uskok i policija na meti istražitelja našli su se direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Nakon uhićenja u Zagrebu, Šibeniku, Vinkovcima i na Hvaru istražitelji su krenuli u pretres domova i poslovnih prostora te prikupljanje dokaza. Među ostalim pretražen je i Škugorov ured u Ini te zagrebački odvjetnički ured Josipa Šurjak uhićenoga na Hvaru.

Potom su uslijedila ispitivanja u sjedištu Uskoka koji će danas objaviti hoće li protiv uhićenih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor. Osumnjičeni za koje tužiteljstvo zatraži jednomjesečno pritvaranje u nedjelju će biti dovedeni pred suca istrage koji će o tome odlučivati.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti