27.05.2024.
HomeNovostiImamović se boji da ga migranti ne skinu s vlasti

Imamović se boji da ga migranti ne skinu s vlasti

Vijećnici u Gradskom vijeću Tuzla žestoko su se usprotivili namjeri Vlade FBiH, koja je na telefonskoj sjednici 14. novembra donijela odluku da prostorije nekadašnje kasarne u naselju Ljubače ustupi Vijeću ministara BiH i Ministarstvu sigurnosti.

Na toj lokaciji planira se smještaj nekoliko hiljada migranata koji svakodnevno iz pravca Bijeljine i Zvornika dolaze u Tuzlu i trenutno borave na asfaltnom platou ispred glavne autobuske stanice.

– Vlada FBiH je donijela ishitrenu i katastrofalnu odluku. Tražimo da se odluka stavi van snage, a da država BiH zatvori granicu na način kako to radi Evropska unija, ali ne na tako radikalan način kako to oni rade – kazao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

U svojoj izjavi za medije Jasmin Imamović je nesvjesno razotkrio šta u stvari stoji iza straha od migranata. To je gubitak vlasti, jer se Imamović boji da bi neko mogao prekinuti njegovu dvodecenijsku vlast u Tuzli. Imamović je rekao: Bojimo se da Vlada u Sarajevu ne šalje migrante u područja u kojima je neposlušna vlast prema Sarajevu”.

Sasvim je jasno da se Imamović boji gubitka vlasti i dolaska ljudi kojima ne može tako lako vladati kao postojećim glasačima u Tuzli, koji u procentima od 75% glasaju za Imamovića. Iako i on dobro zna da takav rezultat nikada ne daje demokracija, već autokracija.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti