Ikona korupcije i čovjek sa američke crne liste – Nikola Špirić biraće čelnike i pratiti rad Agencije za prevenciju korupcije BiH

0

Nikola Širić, koji je na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država zbog korupcije, imenovan je zvanično kao član Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine je na šestoj sjednici Doma naroda, održanoj 28. maja 2020. godine, i na 12. sjednici Predstavničkog doma, održanoj 15. septembra 2020. godine, donijela odluku o imenovanju Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, navodi se u “Službenom listu BiH”.

Sada je odluka zvanično objavljena u “Službenom listu”, a na snagu je stupila danom donošenja.

 

Na period od četiri godine imenovani su Halid GenjacBorjana Krišto i Nenad Stevandić iz Predstavničkog doma i Nikola Špirić, Amir Fazlić i Bariša Čolak iz Doma naroda, piše Klix.

Na crnoj listi SAD-a je zbog korupcije, a u BiH će pratiti rad Agencije za prevenciju korupcije.

Nikola Špirić se više od dvije godine nalazi na crnoj listi Vlade Sjedinjenih Država zbog sumnje da je bio umiješan u korupciju.