23.06.2024.
HomeNovostiIAKO JOJ NIJE POMENUO IME: Kajganić najavio za sutra optužnicu protiv Vasvije...

IAKO JOJ NIJE POMENUO IME: Kajganić najavio za sutra optužnicu protiv Vasvije Vidović

Glavni državni tužilac Milanko Kajganić je na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) najavio podizanje optužnice protiv advokatice koja je uhapšena u vezi sa istragom suspendovanog predsjednika Državnog suda Ranka Debeveca i bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića.

Kajganić je podizanje optužnice najavio tokom iznošenja izvještaja o radu Tužilaštva BiH o procesuiranju korupcije i organizovanog kriminala pred članovima VSTV-a.

“U predmetima visoke korupcije, evo naglašavam predmet Debevec i Mehmedagić koji je realizovan krajem 2023., istraga je u toku. Znate da je u tom predmetu između ostalih lišena slobode i jedna advokatica. Optužnica protiv osumnjičene će biti podnesena sutra jer je odvojen taj predmet od ove dvojice osumnjičenih, istraga protiv ovih osumnjičenih se nastavlja”, kazao je.

Glasnogovornik Tužilaštva BiH Boris Grubešić nije htio zvanično potvrditi za Detektor da li je riječ o advokatici Vasviji Vidović, o čijem je hapšenju i puštanju iz pritvora je Detektor ranije pisao.

Kajganić je ranije kazao da je Vidović pokušala iznijeti iz zgrade Državne agencije za istrage i zaštitu telefon osumnjičenog Debeveca.

Debevec i Mehmedagić uhapšeni su 19. decembra prošle godine zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj i krivotvorili službene isprave. Istraga u odnosu na Debeveca kasnije je proširena na primanje dara za trgovinu uticajem, te lažno predstavljanje i kršenje zakona o ravnopravnosti spolova.

Njima su određene mjere zabrane sredinom marta, piše Detektor.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti