Hrvatska protjerala 18 ruskih diplomata

0

Hrvatska je protjerala 18 članova Veleposlanstva Ruske Federacije iz države.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova odlučilo je smanjiti opseg diplomatskog predstavništva Ruske Federacije u Zagrebu nakon sastanka s veleposlanikom Ruske Federacije. Zatraženo je da 18 diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja Veleposlanstva Ruske Federacije u Hrvatskoj napusti zemlju.

Ova odluka donesena je nakon sastanka s veleposlanikom Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj, na kojem se ruskoj strani izrazila najoštrija osuda brutalne agresije na Ukrajinu, kako stoji u priopćenju.

“Ruskoj strani ponovljen je poziv na hitan prekid vojnih aktivnosti i povlačenje ruskih postrojbi s cijelog teritorija Ukrajine, te hitno osiguravanje evakuacijskih puteva stanovništva i dostave humanitarne pomoći. Naglašeno je očekivanje Republike Hrvatske da odgovorni za zločine budu privedeni pravdi”, napisali su iz Ministarstva.

Nakon poziva na prekid agresije Ministarstvo je veleposlaniku uručilo notu kojom se smanjuje broj diplomatskog i administrativno-tehničkog osoblja Veleposlanstva Ruske Federacije u Hrvatskoj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here