16.06.2024.
HomeNovostiHrvatska odbila molbu Zorana Mamića da izdržava kaznu u BiH

Hrvatska odbila molbu Zorana Mamića da izdržava kaznu u BiH

Ministar pravosuđa i uprave Hrvatske Ivan Malenica odbio je molbu Zorana Mamića za izdržavanje kazne u BiH.

“Ministarstvo je zaprimilo dokumentaciju, spis sa Županijskog suda u Zagrebu, sutkinja izvršenja je donijela odluku da nisu ispunjeni uvjeti. U skladu s tom odlukom je Ministarstvo pravosuđa i postupilo. Dakle, u ovoj čitavoj proceduri nadležnost suda je Županijskog suda u Zagrebu, odnosno sutkinje izvršenja, koja utvrđuje ispunjavanje svih uvjeta, sutkinja je utvrdila da nisu ispunjeni svi uvjeti tako da je, u skladu s tim, i Ministarstvo prihvatilo odluku Županijskog suda u Zagrebu – rekao je Malenica za N1.

Donedavni trener zagrebačkog Dinama i brat Zdravka Mamića Zoran Mamić trenutno se nalazi u Bosni i Hercegovini. Od sudije izvršenja dobio je poziv da se 26. aprila javi u Hrvatsku zbog odsluženja kazne, a tada će dobiti datum kada se mora javiti u zatvor.

Podsjećanja radi, Zoran Mamić je u sudskom procesu pred osječkim Županijskim sudom osuđen na kaznu zatvora od četiri godine i 11 mjeseci, a kasnije je Vrhovni sud tu istu kaznu smanjio za tri mjeseca.

Mamić je osuđen da je, zajedno s bratom Zdravkom Mamićem, Milanom Pernarom i Damirom Vrbanobićem, izvukao iz Dinama 15,3 miliona eura.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti