Haos u Sarajevu: Za ministra Vranića prioritet je vakcinisanje ministara, a javno ga pitaju čije su ljubavnice, tetke i jarani vakcinisani u Zetri?

0

Očekuje se dolazak vakcina, kaže ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić, te dodaje da će se uslovno rečeno “riješiti” druge prioritetne grupe, a to su stariji od 65 godina, nakon čega će se moći sa lakoćom pristupiti vakcinaciji svih ostalih prioritetnih grupa.

– U to spadate i vi novinari. Ono što ja smatram da je prioritet, a to je vakcinacija ministara Vlade Kantona. Insistiram da se to uradi što prije, zbog toga što je od jutros još jedan ministar bolestan, i neće moći biti prisutan u narednih mjeseca dana, rekao je Vranić.

Kaže da je to sedmi ministar koji je obolio.

– Prioritet svih prioriteta, u svim normalnim državama je vakcinacija Vlade i ministarstava, kazao je resorni ministar.

Na koncu, Vranić je pojasnio da se radi o 11 osoba, te da jedan broj ministara i neće moći primiti vakcinu, javlja N1.

Sam Vranić je priznao da je bilo oko 60 onih koji su vakcinisani iako ne spadaju među prioritete, kazao je Muhamed Fazlagić

Od kada je počela masovna vakcinacija u sarajevskoj dvorani Zetra kruže priče o navodnim “štelama” za vakcinaciju, odnsono da se pojedinci, zahvaljujući rodbinskim, prijateljskim, stranačkim… vezama vakcinišu iako ne spadaju u prioritetne grupe.

Predsjednik GS-a Muhamed Fazlagić je otvoreno prozvao sarajevsku vlast zbog ovih priča.

– Hoće li se mediji pozabaviti čije su sinoć ljubavnice, tetke, jarani, bili vakcinisani na uštrb građana koji su prioritet?, napisao je Fazlagić na svom Facebook profilu.

Ponudili smo mu mogućnost da javno kaže o čijim se tetkama, ljubavnicima i jaranima radi, ali nije želio otkrivati imena.

– Ja sam ipak predsjednik stranke, a ne neko ko se bavi žutom štampom. Znam imena nekih od onih koji su se sinoć vakcinisali preko reda, ali ne želim prozivati ničija imena, kazao nam je Fazlagić, a potom dodao.

– Zar nije ministar Haris Vranić lično priznao da je bilo oko 60 ljudi koji su vakcinisani, a koji ne spadaju u prioritetne grupe. Do kraja dana će ih biti možda i nekoliko stotina. Zar to nije razlog za nečiju ostavku. Oni, koji su sada na vlasti u KS, izgleda, samo znaju napadati kad su u opoziciji, kazao je Fazlagić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here