15.04.2024.
HomeNovostiGranični policajac Rajo Kikić osuđen na 5 mjeseci zatvora zbog primanja mita...

Granični policajac Rajo Kikić osuđen na 5 mjeseci zatvora zbog primanja mita od 20 eura

Sud Bosne i Hercegovine, je nakon održanog ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivnje i ročišta za izricanje krivičnopravne sankcije, izrekao presudu kojom je graničar Rajo Kikić (1963) oglašen krivim i osuđen za primanje mita na pet mjeseci zatvora.

U izrečenu kaznu zatvora uračunava vrijeme koje je proveo u pritvoru i to od 18. marta do 6. maja ove godine, a od Kikića se oduzima imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 20 eura.

– Optuženi Rajo Kikić kriv je jer je 16. marta 2020, u svojstvu službenog lica – graničnog policajca Granične policije BiH, na Međunarodnom graničnom prijelazu Brčko, vršeći poslove kontrole putnika i vozila, zahtijevao i primio dar kako u okviru svoje funkcije ne bi zabranio ili odbio ulazak u BiH za tri osobe iako je to bio u obavezi po Odluci Vijeća ministara od 15. marta 2020. godine o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u BiH.

On je, naime, kako je navedeno u saopćenju Suda BiH, osobama koje su dolazile iz područja s intenzivnom transmisijom koronavirusa, preciznije iz Austrije, dozvolio, bez zdravstvenog pregleda i Rješenja o izolaciji, nezakonit ulazak u BiH nakon što je zahtijevao i primio 20 eura.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti