Granična policija zaplijenila tekstil, novac, oružje i municiju

0

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Zvornik, danas su u Bratuncu, spriječili krijumčarenje veće količine tekstilne robe i njenu distribuciju na tržište BiH, a kod vozača su prilikom pretresa objekata između ostalog, nađeni oružje i municija.

“U vezu sa ovim krijumčarenjem dovode se državljani BiH S.S. (34) i S.J. (49), koji su i uhapšeni”, navode iz Granične policije.

Dodaju da je krijumčarena tekstilna roba, za koju nisu posjedovali dokumentaciju o porijeklu, otkrivena prilikom granične kontrole kombija, BiH oznaka, kojim je upravljao S.S.

“Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i prema naredbi dežurnog sudije za prethodni postupak Suda BiH izvršen je pretres vozila i objekata koje koristi S.S., a tom prilikom nađeni su i slijedeći predmeti: novac, municija, vojno naoružanje i oprema, duhan, zlato, preparati za potenciju kamagra, te nevažeće registarske oznake za vozila”, navodi se u saopštenju.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje, protiv osumnjičenih osoba Tužilaštvu BiH biće dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here