20.06.2024.
HomeNovostiGradiška: Za vikend kažnjeno 18 pijanih vozača

Gradiška: Za vikend kažnjeno 18 pijanih vozača

Pripadnici Policijske uprave Gradiška su tokom akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju kod 18 vozača utvrdili prisustvo alkohola u organizmu.

Tokom proteklog vikenda ukupno je kontrolisano 740 učesnika u saobraćaju, koji su podvrgnuti alko-testiranju, saopšeno je iz Policijske uprave Gradiška.

Kod devet vozača utvrđeno je od 0,31 do 0,80 promila alkohola u krvi, kod osam vozača od 0,81 do 1,5 promila, a kod jednog vozača, koji je lišen slobode, utvrđeno je više od 1,51 promila alkohola u krvi.

Kada je riječ o prekršajima prema Zakonu o javnom redu i miru (svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje, konzumiranje droge, posluživanje alkohola, uznemiravanje građana bukom), kao i Uredbi o zabrani prodaje i upotrebe alkoholnih pića na javnim mjestima licima mlađim od 18 godina, pripadnici Policijske uprave Gradiška obavili su kontrolu 101 ugostiteljskog objekta i 54 lica, te su sankcionisali 18 lica zbog počinjenih prekršaja.

Iz ove uprave navode da će nastaviti aktivnosti s ciljem zaštite građana i njihove imovine.

Iz Policijske uprave Gradiška apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske propise, a kako bi sopstvenu i bezbjednost drugih podigli na što viši nivo.

 

 

 

 

nezavisne.com

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti